• +420 603 495 229
  • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Educa Week Liberec

Ve dnech 10.–16. října proběhl v Liberci každoroční EDUCA WEEKtýden vzdělávání a pracovních příležitostí v Libereckém kraji. Na letošní, již 16. ročník přišlo přes 31 tisíc návštěvníků a představilo se na něm více než 100 vystavovatelů, mezi nimi 59 středních, vyšších odborných a vysokých škol a studijních oborů s nabídkou workshopů či poradenství pro studenty i veřejnost. Nabídku pracovních míst samozřejmě prezentovaly také zajímavé regionální firmy.

Součástí veletrhu bylo i osm edukativních konferencí a přednášek. Hned v pondělí jej zahajovala konference s názvem Digitální rEvoluce s šesticí řečníků v dopolední plenární části. Hlavním tématem byla zásadní změna, která probíhá v oblasti základního vzdělávání: revize RVP, nový vzdělávací obor Informatika a s tím související začlenění digitálních kompetencí do výuky.

Při tvorbě našich učebnic samozřejmě sledujeme veškeré dění v této oblasti, a tak zástupci SPN nemohli na konferenci chybět. Zajímaly nás zejména praktické příklady z obsahu nové informatiky a tipy pro rozvoj digitálních kompetencí v jednotlivých předmětech. Z myšlenek, které zde zazněly, vybíráme tu zdánlivě samozřejmou: každému dítěti by se vždy měla ukázat smysluplnost toho, co se učí, mělo by mít možnost zažít úspěch a digitální technologie by mu v tom měly pomáhat.